Bestuur

Al onze bestuursleden zijn alumni van de studie Engelse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast veteranen van de studievereniging Etcetera. Klik op een naam voor hun bio’tje.

Nora van Arkel
Lotte Scholten
Tessel Rijneveldshoek
Joeri Vrouwenvelder


Nora van Arkel
Voorzitter. Focuspunten: internationale schrijvers, creative writing en studentenverenigingen

Mijn naam is Nora van Arkel (24) en ik ben sinds klein af aan altijd al zoveel mogelijk met boeken bezig geweest. Ik heb onlangs mijn Master afgerond in Engelse literatuur van 1850-heden aan King’s College in Londen. In de afgelopen jaren heb ik – naast boeken lezen natuurlijk – Engelse literatuur gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, een Engelstalige Book Club opgericht en twee keer een literair festival georganiseerd in SPUI25. Hierna was het voor mij dan ook een logische stap om meer te willen doen met literatuur in Amsterdam, en ik kan niet wachten om met ALSO het literaire leven in de stad bereikbaar te maken voor een jong publiek en er nog een schepje bovenop te doen door zelf ook allerlei inspirerende evenementen te organiseren!

“I am reading six books at once, the only way of reading; since, as you will agree, one book is only a single unaccompanied note, and to get the full sound, one needs ten others at the same time.” – Virginia Woolf

top


Lotte Scholten
Focuspunten: promotie, boekhandels, schrijvers binnen Nederland/Amsterdam, Amsterdamse Bladen

Hallo, mijn naam is Lotte Scholten (22) en ik ben student Engelse taal en cultuur aan de UvA. In mijn vrije tijd ga ik graag naar allerlei literaire en culturele evenementen die in Amsterdam en omstreken worden georganiseerd. Helaas gebeurde het hiervoor te vaak dat door het grote en onoverzichtelijke aanbod ik vaak niet kon kiezen of er pas achteraf achter kwam dat het evenement had plaatsgevonden. Bij ALSO proberen we daarom een weg te banen door het gigantische aanbod van evenementen die plaatsvinden in en rondom Amsterdam en tegelijkertijd deze meer toegankelijk te maken voor een jonger publiek.

Dankzij het opzetten van onze literaire agenda mis ik tegenwoordig geen enkel evenement meer!

“She was learning, quite late, what many people appeared to have known since childhood that life can be perfectly satisfying without major achievements.” ― Alice Munro

top


Tessel Rijneveldshoek
Focuspunten: PR, uitgeverijen

tessel_alsoIk ben Tessel Rijneveldshoek (22) en masterstudent Redacteur/editor in Amsterdam. Toen ik klein was, was ik een van de kinderen die altijd hun nachtlampje uitdoen als ze gaan slapen, om het lichtje weer aan te doen wanneer het geluid van ouderlijke voetstappen weggevaagd was. Zodat ik weer kon doorlezen.

Door mijn bachelor realiseerde ik me dat er zoveel meer bij boeken komt kijken dan gewoon lezen en vrijwel elk aspect daarvan intrigeert me. Ik hoop dat de ALSO een platform wordt waarop allerlei aspecten van boeken, literatuur en lezen vertegenwoordigd worden, en waar elke boekenfanaat de meest inspirerende en leerzame evenementen kan vinden.

“It’s strange because sometimes, I read a book, and I think I am the people in the book.” – Stephen Chbosky, The Perks of Being A Wallflower

top

 


Joeri Vrouwenvelder
Focuspunten: academische wereld, boekhandels, serie History of Literature

2014-07-29 11.13.15

Mijn naam is Joeri Vrouwenvelder (24) ik ben een voormalig Engelse Taal en Cultuur student die ook zijn master in Europese Studies heeft afgerond. Ik doe niets liever dan mezelf onderdompelen in de wereld van het geschreven woord, het discussieren, praten en denken over boeken. Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat ik niet de enige ben met dit gevoel en ik hoop te kunnen zorgen voor een connectie tussen de student, de culture stad, fictie, non fictie en de academische wereld.

“Words are pale shadows of forgotten names. As names have power, words have power. Words can light fires in the minds of men. Words can wring tears from the hardest hearts.” – Patrick Rothfuss

top

 

One Comment

Comments are closed.