24juni: OBA Akademie – Writing Europe

Pankaj Mishra

Zaterdag 24 juni,20.00-21.30 uur, OBA Theater

Toegang met OBA-pas € 5,00 / € 10,00

Dit keer spreekt Margot Dijkgraaf met Pankaj Mishra, een van de belangrijkste schrijvers en intellectuelen van onze tijd. Hij is geboren in India, woont en werkt in Londen, en schreef diverse belangrijke romans en studies. Onlangs verscheen bij uitgeverij Atlas Contact Tijd van woede – een geschiedenis van het heden,  een polemisch en filosofisch essay over de opkomst van extreem rechts overal ter wereld. Hij schreef zijn boek omdat hij geschrokken was, vertelt hij in NRC: ,,Ik besefte dat de verwachting van vooruitgang en voortschrijdende emancipatie, die zo lang als vanzelfsprekend werd beschouwd, niet met de werkelijkheid strookte.”

Angst en woede dreigen onze maatschappij te ontwrichten. Mishra vraagt zich af hoe dat mogelijk is. Hij laat zien dat wat er in onze tijd gebeurt niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme. Er zal, volgens Mishra, een mentaliteitsverandering nodig zijn om onze vrijheid, welvaart en stabiliteit te behouden.

In samenwerking met Be Unlimited /Den Haag, Athenaeum Boekhandel, uitgeverij Atlas Contact en het Conservatorium van Amsterdam.

http://oba.nl/agenda.pankaj.html