28 mei: Socrateslezing Hedy d’ancona

Zondag 28 mei
Aanvang: 15.00
Tickets zijn €20,00

Zijn ouderen alleen maar sociaal-economische lastposten of blijven we ze als volledig mens zien, in kwetsbaarheid en behoefte aan zelfstandigheid? Op zondagmiddag 28 mei houdt Hedy d’Ancona de Socrateslezing (vanaf 15:00 uur) in de Rode Hoed onder de titel Er is een land waar ouderen willen wonen: een pleidooi voor de emancipatie van ouderen. Naast de lezing is er een debat onder leiding van Hadassah de Boer.

In een tijd waar ouderen politiek-maatschappelijk soms voornamelijk sociaal-economische lastposten lijken en zorginstellingen vaak negatief in het nieuws zijn, is een nieuwe visie op de laatste fase van het leven, ouderen en ouderenzorg nodig. Een visie waarin ruimte is voor menselijke waardigheid en waarin recht wordt gedaan aan de behoefte aan zelfstandigheid.

Dat betekent dat we elkaar moeten blijven zien als volledig mens en volwaardig lid van de samenleving. Het Humanistisch Verbond vindt het essentieel met zorg naar elkaar om te zien en aandacht te hebben voor kwetsbare mensen. Die wederzijdse aandacht boort vaak onverwachte krachten aan en laat mensen in hun waarde.

Tickets en meer info op: Rode Hoed