31 maart: Theaterstuk Arlekijn Hulla van Jacques Japin en met Arthur Japin

Vrijdag 31 maart, 20.00-22.30 uur, Centrale OBA, OBA Theater
Kaarten verkrijgbaar op de website van de OBA.

Tijdens de Boekenweek slaat Theater Kwast de handen ineen met schrijver/acteur Arthur Japin om samen met hem eenmalig een geënsceneerde leesvoorstelling van het kluchtspel uit 1747 te spelen dat door zijn directe voorvader Jacques Japin voor Amsterdamse Stadsschouwburg werd geschreven. Dit stuk, Arlekijn Hulla, figureerde in Arthur Japins roman Een schitterende gebrek, maar is al ruim 250 jaar niet meer opgevoerd. Tijd voor een reprise van deze uitbundige oriëntalistische liefdesgeschiedenis, die zo uit de Sprookjes van 1001 nacht had kunnen komen wandelen. Met de nazaat van de schrijver prominent in de cast; Japin speelt Japin.

Arthur Japin (1956) doorliep, voordat hij doorbrak als schrijver, de theaterschool en speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel. In de zomer van 2012 stond hij voor het eerst sinds 26 jaar weer op de planken, in Veel gedoe om niks van William Shakespeare. Voor de uitvoering van Arlekijn Hulla waagt hij zich omringd door de doorwinterde spelers van Theater Kwast aan 18e-eeuws repertoire. In Mond op Mond blaast Theater Kwast met veel enthousiasme en verbeelding Nederlandse theaterstukken uit de 17 en 18 eeuw eenmalig nieuw leven in. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek.