30 maart: OBA/HvA Boekpop-up: boekenweek

OBA/HvA Boekpop-up: boekenweek
Met: Jan van Mersbergen en Özcan Akyol en Anne-Mariken Raukema
Datum: Donderdag 30 maart
Tijd: 16.30-18.00 uur
Locatie: OBA Roelof Hartplein
Prijs: Toegang gratis
Aanmelden: Aanmelden via (020) 662 00 94 of roelofhartplein@oba.nl

In het kader van de Boekenweek komen Jan van Mersbergen en Özcan Akyol. Het thema is ‘Verboden vruchten’, over uiteenlopende vormen van verslaving. Alexander Reeuwijk is de vaste moderator. Jan van Mersbergen (1971) had uiteenlopende baantjes tot hij zich rond de eeuwwisseling serieus ging schrijven. Hij debuteerde met De grasbijter. Daarna verschenen De macht over het stuur (2003), De hemelrat (2015), Morgen zijn we in Pamplona (2007), Zo begint het (2009) en De laatste ontsnapping (2014). Verleden jaar verschenen een verboeking (vrij naar het scenario van de speelfilm Een echte Vermeer) en zijn achtste roman De ruiter.

Özcan Akyol (1984) is schrijver en columnist. In 2012 verscheen zijn debuut Eus; een semi-autobiografische schelmenroman die meteen na publicatie voor een hoop beroering zorgde. Hij verweet zijn collega’s herhaling in hun werk en wilde absoluut niet tot deze categorie worden gerekend – ondanks zijn Turkse achtergrond. Turis (2016) is een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen.

De OBA/HvA Boekpop-up is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam en OBA.