29 maart: Een avond vol verboden vruchten

Datum:  29 maart 2017

Tijd: 20.30

Prijs: €10

Studentenprijs: €6

Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nl

Deze SPECIALE EDITIE van Barts BoekenClub staat in het teken van het thema van de Boekenweek: verboden vruchten. Een avond over genot en geweten, verleiding en verbod. Wel willen, niet mogen, toch doen: zowel in de letteren als in het leven.

Sander Kok is te gast naar aanleiding van zijn debuut Smeltende vrouw dat hij schreef toen hij als model voor Armani, Lacoste, Mercedes en Samsung de wereld over reisde. Het is het verhaal over twee buurmannen. De een is ongelukkig, de ander heeft veel geluk gehad. De een voert zijn vrouw naar een streefgewicht van 250 kilo, de ander vervreemdt zich van zijn vrouw. Beiden willen meer van het leven, maar moeten daar wel offers voor brengen.

‘Hij is als de Apollo van de eenentwintigste eeuw en zal ons, wanneer hoop in schaduw gehuld gaat, stralend als een ster het licht toezingen.’ Met deze woorden omschrijft Rikkert van Huisstede zichzelf. Rikkert zingt, acteert, danst en dicht, speelt klarinet en toerde met Herman van Veen door Nederland en Oostenrijk. Hij zet zich actief in voor het doorbreken van gendernormen en het omarmen van verschillen. In Barts BoekenClub zal hij gedichten en liederen voordragen van zijn voorstelling Zou jij het zijn; een liefdevol pamflet tegen het hokjesdenken.

Schrijfster Susan Smit komt praten over haar historische roman De eerste vrouw. Het is het verhaal van een van de meest legendarische artiestenkoppels aller tijden: Geraldine Farrar en de Nederlander Lou Tellegen. Zij was de diva van de internationale operahuizen en had gezworen nooit te trouwen. Hij was de vechter, de gokker, de hartenbreker met het engelengezicht die furore maakte op het toneel. In gesprek met Susan Smit over hun grenzeloze ambitie, hun twijfels, angsten en hun hartstochtelijke liefde die gedoemd was te mislukken.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een initiatief van Paul HaenenDammie van Geest en de naamgever van de show: historicus en presentator Bart Gielen.Bij Barts BoekenClub geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is interactief, dynamisch en biedt eveneens een podium voor jonge schrijvers. Na het programma is er in het theatercafé van Het Betty Asfalt Complex de gelegenheid om na te praten, de schrijvers te ontmoeten en hun werk aan te schaffen. Er is boekverkoop: voorkennis van de auteurs en hun werk is dus geen vereiste!

Barts Boekenclub start 29 maart 2017 om 20.30 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De toegang bedraagt €10. Voor student: €6. Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nl Meer informatie is terug te vinden op: www.bartsboekenclub.nl. Reageren en uitschrijven mailinglijst kan via bartsboekenclub@gmail.com