28 maart: Zuca Magazine ontvangt Zuca Sardan, Dulce Maria Cardoso en José Eduardo Agualusa

Tijdens de boekenweek presenteert het literaire tijdschrift voor vertaalde Portugeestalige literatuur, Zuca-Magazine.nl zich op 28 maart met een papieren versie waarin bijdragen die het afgelopen jaar op de site van Zuca-Magazine.nl zijn verschenen plus enkele nieuwe, vertaalde prozastukken.

Oprichter van de site, vertaler en schrijver Harrie Lemmens, ontleende de naam aan de Braziliaanse dichter-cartoonist Zuca Sardan. Nu Zuca-Magazine online inmiddels meer dan 200 stukken heeft gepubliceerd, vindt de redactie het tijd voor de feestelijke presentatie van een papieren editie, waarvan het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan de Portugese ambassadeur, mevrouw Rosa Batoreu.

Tijdens de presentatie is er gelegenheid kennis te maken met enkele vooraanstaande schrijvers uit de Portugeestalige literatuur zoals: Zuca Sardan, Dulce Maria Cardoso en José Eduardo Agualusa.

Aanmelden is gratis maar wel verplicht en kan via roeterseiland@athenaeum.nl