26 maart: Boekenweek, Gustaaf Peek in De Omval

Zondag 26 maart
14.00 -15.30 uur
Theater De Omval, Diemen
Toegang met OBA-pas en Vriendenpas van Theater De Omval € 5,00 / normaal € 10,00 Kaarten zijn verkrijgbaar bij OBA Diemen, Wilhelminaplantsoen 126, (020) 690 2353 of diemen@oba.nl

Ter gelegenheid van de Boekenweek – thema ‘Verboden vruchten’ komt de Amsterdamse schrijver Gustaaf Peek naar Theater De Omval, i.s.m. OBA Diemen.

Gustaaf Peek (1975) is behalve schrijver ook redacteur van het literair tijdschrift De Revisor In eerste instantie richtte hij zich op het schrijven van poëzie. Gedichten van zijn hand, evenals enkele korte verhalen, zijn onder meer verschenen in Lava, De Tweede Ronde, Tzum en Nymph. In de zomer van 2006 verscheen zijn debuutroman Armin. Twee jaar later verscheen zijn volgende roman Dover, over een Chinese vluchteling die per vrachtschip in Dover aankwam. In september 2010 publiceerde Querido zijn derde roman Ik was Amerika. Eind 2014 kwam Peeks vierde roman Godin, held uit. Deze roman vertelt in omgekeerde chronologie het verhaal van een onverwoestbare liefde tussen Tessa en Marius. De tijd die zij samen doorbrengen is steeds zeer beperkt; voor de buitenwereld delen zij het leven met anderen. Toch is het dit samenzijn dat beide levens ware betekenis geeft. De godin is de schrijfster Tessa, de held is journalist Marius. Ze kennen elkaar al vanaf de middelbare school, ze vallen even voor elkaar en krijgen later een gepassioneerde clandestiene verhouding die zich vooral afspeelt in anonieme hotelkamers. Met zevenmijlslaarzen voert Peek ons door deze relatie, niet van het begin tot het einde, maar van het einde tot het begin – want het verhaal van Godin, held wordt van achteren naar voren verteld.