25 maart: Muziek voor de overtocht

De Nieuwe Liefde
25 maart
Start: 20.00
Prijs: 17.50

Drie kunstenaars die de overtocht wagen van muziek naar verhalen, van kunst naar leven, van oorlog tot aan de migratiestromen van vandaag. Een avond waarin verschillende soorten kunst met elkaar in aanraking komen, de krachten van drie grote  kunstenaars worden gebundeld: Stefan Hertmans leest voor uit eigen werk, Koenraad Tinel schildert en tekent live op podium en Oleg Lysenko speelt op zijn unieke manier bajan.

Met fragmenten uit de onlangs tot beste van de laatste 25 jaar uitgeroepen roman ‘Oorlog en Terpentijn’, uit zijn poëziecyclus over de danser Nijinsky en recente gedichten over Kos en Lampedusa waarin wordt ingegaan op de vluchtelingenkwestie. En dat alles visueel tot leven gebracht door de adembenemende inkttekeningen van Koenraad Tinel. Het belooft een onvergetelijke avond te worden.

Nederlandse première
“Prachtverhalen, prachtmuziek … Het publiek kijkt ademloos toe. Zo fraai in harmonie…” (De Volkskrant, 16 november 2014)