21 maart: Margot Dijkgraaf in gesprek met de Franse schrijver David Foenkinos

Datum: 21 maart 2017

Tijd: 20.00 – 21.30

Locatie: SPUI25

De Franse schrijver David Foenkinos, winnaar van de Prix Renaudot, zal op dinsdag 21 maart om 20.00 uur in SPUI25 spreken over zijn nieuwe roman Le mystère Henri Pick, over de zoektocht naar de auteur van een uiterst succesvolle roman op basis van een herontdekt afgewezen manuscript. Literatuurcriticus Margot Dijkgraaf interviewt hem. Voertaal: Frans.

Met Le mystère Henri Pick heeft Foenkinos een roman geschreven waarin feit en fictie worden vermengd en waarin de liefde uiteindelijk overwint. Een ongepubliceerd maar veelbelovend manuscript wordt in een bibliotheek gevonden en alsnog uitgegeven – en met succes. Uitgevers buitelen over elkaar om het idee te kopiëren (met een omslagbandje ‘Un roman refusé 32 fois’), er wordt een heel festival voor opgezet. Maar wie heeft het geschreven?

Literatuurcriticus Margot Dijkgraaf gaat in gesprek met de bekroonde Franse auteur.

Over de sprekers

David Foenkinos De fictieve liefdesgeschiedenis La Délicatesse (2009) was de literaire doorbraak van schrijver David Foenkinos. Samen met zijn broer Stéphane schreef hij het script voor de succesvolle verfilming met Audrey Tautou. Charlotte (2014) werd met de prestigieuze Prix Renaudot en de Prix Goncourt des lycéens bekroond. Die roman was gebaseerd op het leven van de Duits-joodse kunstenares Charlotte Salomon.

-

Margot Dijkgraaf

Margot Dijkgraaf  is literatuurcriticus, auteur en intendant literatuur & debat bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Ze werkt momenteel aan een nieuw boek over Franstalige hedendaagse literatuur. Als pleitbezorger van de Franstalige literatuur in Nederland, werd ze in 2009 onderscheiden met het Légion d’honneur.

Met steun van het Institut Français Nederland is deze avond georganiseerd door Athenaeum Boekhandel te Amsterdam.

De voertaal is Frans.

-
-

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Ze rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | T: 020 525 8142.