15 maart: Tolshow

Woensdag 15 maart
20.30 – 21.30 uur
OBA Cinétol
Deelname gratis met OBA-pas / normaal € 5,00

Literaire talkshow met Roos van Rijswijk en Gustaaf Peek

Maandelijkse literaire talkshow i.s.m. Cultuurcluster Asscher en boekhandel Zwart op Wit, met Fiep van Bodegom als gespreksleider.

Roos van Rijswijk (1985) publiceerde verhalen in verschillende literaire tijdschriften, schreef toneel voor toneelgroep Thomas en nu boekrecensies voor NRC-Handelsblad. Verder is ze initiatiefnemer van de J.M.A. Biesheuvelprijs, de prijs voor de beste korte verhalenbundel. Begin 2016 verscheen de roman Onheilig, bekroond met de Anton Wachter debuutprijs.

Gustaaf Peek (1975) publiceerde voor zijn doorbraak gedichten en verhalen in literaire tijdschriften. In 2006 verscheen zijn debuutroman Armin. Twee jaar later gevolgd door Dover. In 2010 volgde Ik was Amerika, en vier jaar later verscheen Godin, held, een van achteren naar voren verteld verhaal.

Vanaf januari 2017 organiseren de OBA en broedplaats Cinétol elke derde woensdag van de maand de Tolshow. Elke show gaat een schrijver die aan het begin van zijn schrijversloopbaan staat in gesprek met zijn of haar voorbeeld. Dit keer koos Roos van Rijswijk ervoor om in gesprek te gaan met Gustaaf Peek.

De schrijvers praten over elkaars werk, schrijfwijze en inspiratiebronnen. Ook lezen de sprekers een fragment voor uit hét boek dat hun leven en werk diep heeft geïnspireerd.