23 februari: Presentatie poëziedebuut Joost Baars: ‘Binnenplaats’

Boekhandel van Rossum
23 februari
Tijd: 20.00-21.00
Entree: gratis. Aanmelden is verstandig: winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Met Willem Jan Otten, Edwin Fagel, Kees van Houte, Menno Hartman en Joost Baars (foto: Tessa Posthuma de Boer), en muziek van Boi Akih.

Boekhandel van Rossum is bijzonder trots je mede namens Uitgeverij Van Oorschot te mogen uitnodigen voor de presentatie van ‘Binnenplaats’, het poëziedebuut van hun medewerker Joost Baars. Tijdens deze avond neemt uitgever Menno Hartman het woord, en er wordt natuurlijk ook veel poëzie voorgelezen. Willem Jan Otten, Edwin Fagel en Kees van Houte geven een bijdrage. Joost leest natuurlijk zelf ook voor, alleen, en samen met het internationale improvisatieduo Boi Akih.

In ‘Binnenplaats’ worden zeer persoonlijke gedichten over de dood en bijna-dood van dierbaren afgewisseld met even verstilde als broeierige mystiek, en met originele, humoristische en geëngageerde natuurlyriek. Wie veronderstelt dat denkende poëzie niet kan ontroeren, komt bij Baars voor verrassingen te staan. Baars’ even bedachtzame als directe gedichten blinken uit in kwetsbaarheid en grijpen je naar de keel.