23 februari: Meeleesclub

Aanvang 10.15

Locatie: Leeshuis, Amsterdam Noord

Op de Noordkop aan de Tolhuisweg, schuin tegenover de ingang van het Park in de Tolhuistuin, kan iedereen zich vanaf nu in rust terugtrekken met een goed boek. Het Leeshuis zal, naast een ode aan het boek, ook ingezet worden om de leesvaardigheid te bevorderen.

Initiatiefnemer Jos van der Lans, publicist, bestuurslid van Stichting Tolhuistuin en voormalig Eerste Kamerlid, heeft niet alleen een grote liefde voor boeken, maar ook een uitpuilende boekenkast. En hij niet alleen, velen met hem. Zo kwam hij op het idee om zijn netwerk te mobiliseren om hun overtollige boeken een tweede leven te gunnen in een uniek Leeshuis in de Tolhuistuin.

De boeken staan gratis ter beschikking. Je kunt boeken lezen, maar je mag er ook een meenemen. Van der Lans: ‘Mensen reageerden meteen enorm enthousiast. Het leek of er een zucht van verlichting door de stad trok. Eindelijk een verantwoorde manier om van die mooie boeken af te komen.’ Niemand minder dan de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, Jet Bussemaker, heeft het Leeshuis in september 2014 feestelijk geopend.

Iedere week zijn er vrijwilligers in Het Leeshuis die graag mensen helpen met het leren van de Nederlandse taal. Zij lezen en praten met je om de taal beter te begrijpen en de taal te leren. Elke donderdagochtend van 10:30 tot 11:30 uur is er een Meeleesclub voor mensen met een taal- of leesachterstand. In een klein groepje lezen zij mee met de tekst die wordt voorgelezen door een van onze vrijwilligers. Wil je ook mee komen lezen? Stuur een mail naar esther@tolhuistuin.nl

Het Leeshuis is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur.

Kijk voor meer info op de Facebook van Het Leeshuis.