23 februari -Boekpresentatie Sonja Barend

De Rode Hoed
Donderdag 23 februari
Start programma: 20:00
Entree: 5 euro

‘In mijn ogen kan mijn vader geen kwaad doen. Ik heb hem bij elkaar gefantaseerd bij het eindeloos kijken naar die ene foto op mijn werktafel.’ Op 21 februari verschijnt het boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ bij Uitgeverij De Bezige Bij.

Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde en geliefde gezichten op de Nederlandse televisie. Haar heldere en betrokken manier van interviewen is een voorbeeld en inspiratie voor velen. In haar boek ‘Je ziet mij nooit meer terug’ is Sonja Barend niet langer degene die alleen vragen stelt. Zij zoekt in deze indringende memoires naar de antwoorden op vragen die haar al sinds haar jonge jaren achtervolgen. Vragen over het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Al zoekende probeert zij inzicht te geven in wat haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting van haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor iedereen al zo vertrouwd was in de huiskamer, nóg dichterbij.

Sonja Barend (1940) is bekend als televisiepresentatrice, en wordt nog altijd de Koningin van de Talkshow genoemd. In de Rode Hoed zijn de meeste van haar talkshows opgenomen en schreef zij televisiegeschiedenis. Tijdens deze avond gaat Hanneke Groenteman in gesprek met Sonja Barend. Kees van Kooten zal zijn gedachten laten gaan over ‘Je ziet mij nooit meer terug’.

Na afloop kunt u het boek aanschaffen en door Sonja Barend laten signeren.