23 februari: Boek & spelen met Thomas Verbogt & Debby Petter

do 23 februari
tijd: 20.00-21.30
Centrale OBA
€10,00 of €5,00 met OBA-pas

Schrijvers en acteurs – allebei zijn het grootmeesters van de taal, tovenaars met verbeelding en werkelijkheid. Allebei voeren ze ons een fictieve wereld binnen. Hoe zet de een de zinnen op papier, hoe draagt de ander ze voor? Is de worsteling van het schrijven te vergelijken met die van het toneelspel? Is er sprake van kruisbestuiving en zo ja, hoe gaat dat in zijn werk? Literatuurcritica Margot Dijkgraaf gaat met hen in gesprek over hun vak, hun inspiratiebron en de motor van hun creativiteit.

In de eerste aflevering spreekt Thomas Verbogt, schrijver en docent aan de Toneelacademie van Maastricht over zijn recente, geestige boek, Waaitaal, met herkenbare ergernissen en observaties over de taal van alledag; én natuurlijk over de roman waarmee hij genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs, Als de winter voorbij is. Verbogt gaat in gesprek met actrice Debby Petter. Zij draagt  voor uit Verbogts werk en vertelt over haar vak. Ook gaan ze beide in op de voorstelling Bed & Breakfast (tekst van Verbogt), die Debby Petter eerder speelde.

Met een door Thomas Verbogt gekozen filmfragment, violiste Milica Kovacevic en met medewerking van Athenaeum Boekhandel.