12 februari: Theo Nijland kiest de poëzie van Tonnus Oosterhoff

Normale prijs:€15

CJP, studenten- of stadspas:€12,50

Componist en zanger Theo Nijland maakte liedjes voor alle mogelijke artiesten (Brigitte Kaandorp, Paul de Leeuw, Nynke Laverman) maar schreef vooral een prachtig eigen repertoire, met even wrange als mooie liedjes en zinnen als ‘Zonder jou is alles heel erg artistiek / maar van bordkarton en zonder jou / is zonder muziek’. Onlangs verscheen zijn nieuwe plaat, Desalniettemin, in januari sluit hij de tournee rond die plaat af en meteen daarna staat hij in De Nieuwe Liefde met zijn favoriete dichter.

Tonnus Oosterhoff is een volstrekt unieke dichter, iemand die ook tekent, ook films maakt, ook proza schrijft – alles met dezelfde soepelheid, grilligheid en humor. Bovendien is hij een betoverend lezer van zijn eigen werk en ook dat is deze middag te horen want hij is ook zelf te gast, en leest afwisselend met Theo Nijland zijn gedichten.

De muziek die Nijland kiest is van de al even uitgesproken zangeres en multi-instrumentaliste Maartje Teussink, die met uiteenlopende instrumenten liedjes en soundscapes maakt.

collage-van-drie