12 februari: Poëzie op Zondag met Frans Budé

Centrale OBA – Haassezaal
zo 12 februari
16.00-17.00
Entree: normaal 7,50, met OBA-pas 3,75

Sinds enkele jaren wordt in dit intieme poëzieprogramma op zondagmiddag elke maand bewezen dat gedichten dichterbij komen, als je ernaar luistert en wanneer je van de dichter zelf hoort hoe je toegang krijgt tot zijn werk. Na het lezen van gedichten uit de Nederlandse – en wereldliteratuur vormt een kort gesprek van Ineke Holzhaus met de gast van de middag over zijn of haar poëzie, een opmaat tot het onbekommerd luisteren naar gedichten van hedendaagse dichters.

Niet alle dichters worden naar mate ze ouder worden steeds maar beter zoals Frans Budé. Zijn laatste bundel Achter het verdwijnpunt, werd enthousiast ontvangen door lezers, collega’s en recensenten. Hij breidt zijn eerdere thema’s van afscheid en verlies uit tot vermissingen en verdwijningen. En hij begeeft zich met precieze observaties op de grens van stad en land. Ineke Holzhaus leest gedichten van Wislawa Szymborska.