8 februari: Lezen om te leven, leven om te lezen

Datum: woensdag 8 februari

Locatie: De Rode Hoed

Tijd: 15.30

Willem-Jan Otten zal ter ere van Kees Fens een lezing geven met als thema Lezen om te leven, leven om te lezen. 

Kees Fens (1929-2008) gold en geldt voor velen als de belangrijkste Nederlandse criticus en essayist van de tweede helft van de vorige eeuw. Om de inzet en de belangrijkste thema’s uit zijn literair-kritische en cultuurhistorische werk levend te houden organiseert de Kees Fens Stichting samen met de Volkskrant jaarlijks een Kees Fens-lezing.

In 2015 opende Fens’ biograaf Wiel Kusters de reeks en vorig jaar hield Sible de Blaauw, emeritus-hoogleraar Vroegchristelijke Kunst en Architectuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, de lezing.

Dit jaar is het de beurt aan schrijver, dichter en essayist Willem-Jan Otten. Onder de titel ‘Lezen om te leven, leven om te lezen’ vertelt hij een persoonlijk verhaal over leeflezers, meelezende breinen, over de Japanse schrijver Shūsaku Endõ, maar vooral over zijn verhouding tot de lezer en katholiek Fens. “Een lezing in de geest van Fens zal een lezing uit enthousiasme zijn”, aldus Willem-Jan Otten

‘Lezen om te leven, leven om te lezen’ wordt als boekje uitgegeven door Athenaeum-Polak & Van Gennep en is na de lezing verkrijgbaar.

Entree is gratis, inschrijven verplicht. Dit kan via de website van De Rode Hoed.