7 februari: Hoe Lees Ik? Lidewijde Paris over het lezen van literatuur

Datum: dinsdag 7 februari 2017

Tijd: 20.00

Locatie: De Nieuwe Liefde

Een avond naar aanleiding van het boek “Hoe Lees Ik?” van Lidewijde Paris waarin ze laat zien hoe literatuur werkt en waarom dit begrip kan helpen met het vergroten van je leesplezier.

Literaire principes komen overal in het dagelijkse leven en in de kunst voor, waar we ze bijna vanzelfsprekend vinden. Deze avond is een levendige rollercoaster aan informatie en inzichten: van filmpjes, naar schilderijen, posters en advertenties. Van alles wordt in verband gebracht met literatuur. Je wordt uitgenodigd mee te denken en je kunt tussendoor alles vragen. Lidewijde Paris schakelt steeds over naar voorbeelden uit de literatuur waardoor teksten tot leven komen. Na deze avond haal je misschien wel meer uit een boek, lees je iets minder argeloos en snap je waarom sommige boeken je zo bij de kladden grijpen. Hoe doen schrijvers dat? En waarom werkt dat voor jou?

Meer informatie over Lidewijde Paris en het evenement kan gevonden worden op de website van De Nieuwe Liefde.