t/m 31 januari: Fantastische boeken en illustraties – Eveline Overdijk en Madeleine Kuijper

4 november 2016 t/m 31 januari 2017,

in 21 vitrines op de 2e t/m 5e etage, Centrale OBA

Eveline Overdijk maakt gebonden boeken en Madeleine Kuijper maakt illustraties, voornamelijk fantasiefiguren, met pen, inkt en aquarel.

Na een hechte vriendschap op de basisschool in Amsterdam-Noord, waren zij elkaar uit het oog verloren. Bij een hernieuwde kennismaking bleek dat beiden gepassioneerd bezig zijn: Eveline maakt kunstzinnige objecten waarbij papier de hoofdrol speelt. Onder andere boeken, dozen en leporello’s. Madeleine is zelfstandig tekenaar/illustrator en maakt fantasierijke tekeningen over denkbeeldige figuren. In deze tentoonstelling is van beiden zowel eigen werk te zien als ook ‘gesamtkunstwerken’, waarbij ze hun krachten hebben gebundeld.